OnkoPlan od dzisiaj dostępny w szerokiej ofercie PKO Banku Polskiego

OnkoPlan od PKO Ubezpieczenia dostępny jest od dzisiaj w szerokiej ofercie PKO Banku Polskiego

• OnkoPlan to ubezpieczenie onkologiczne, które zapewnia pomoc w razie zdiagnozowania choroby nowotworowej.
  • OnkoPlan obejmuje m.in.: ochronę w przypadku pierwszego zachorowania na nowotwór złośliwy zdiagnozowany w trakcie trwania polisy, wsparcie finansowe do 100 tys. zł, organizację i pokrycie kosztów leczenia za granicą do 1 mln EUR.
  • Produkt przeznaczony jest dla wszystkich klientów PKO Banku Polskiego i osób, które nie korzystają z usług banku.

matka

OnkoPlan to ubezpieczenie, które zapewnia pomoc w razie zachorowania na nowotwór złośliwy zdiagnozowany po raz pierwszy
w trakcie trwania polisy. Ochrona obejmuje także zachorowanie na nowotwór in situ (tzw. nowotwór przedinwazyjny), z wyjątkiem raka skóry. Osoby ubezpieczone otrzymują  szeroki zakres wsparcia zarówno podczas leczenia onkologicznego, jak i po zakończeniu terapii. Ubezpieczenie dostępne jest w jednym z trzech wariantów:

• Komfort – świadczenia w ramach tej opcji to suma ubezpieczenia 70 tys. zł, druga opinia medyczna, pakiet PKO Pomoc Medyczna,
  • Premium – świadczenia w ramach tej opcji to suma ubezpieczenia 40 tys. zł, druga opinia medyczna, pakiety PKO Opieka Medyczna za granicą do 1 mln EUR i PKO Pomoc Medyczna,
  • Premium Plus – to pakiet świadczeń analogiczny do pakietu Premium, różniący się wysokością sumy ubezpieczenia, która
    w tym wariancie wynosi 100 tys. zł.

OnkoPlan jest od dzisiaj dostępny dla każdego, kto chciałby ubezpieczyć się na wypadek zachorowania na chorobę nowotworową. Wystarczy odwiedzić najbliższy oddział PKO Banku Polskiego. Stworzyliśmy wyjątkowy produkt onkologiczny, który w przypadku zachorowania gwarantuje nie tylko wsparcie finansowe, ale także zapewnia pomoc w organizacji i leczeniu szpitalnym za granicą
w wysokości do 1 mln Euro. Konstrukcja polisy oparta na trzech wariantach pozwala na dobór parametrów ubezpieczenia stosownie do potrzeb i możliwości finansowych. Tworzyliśmy ją z myślą o ochronie ubezpieczeniowej, która zapewni osobom chorym na nowotwór poprawę komfortu życia w trudnym momencie jakim jest walka z chorobą
– mówi Sławomir Łopalewski, prezes PKO Ubezpieczenia.

Poszerzenie dystrybucji w przypadku ubezpieczenia OnkoPlan jest dla nas bardzo istotne. Zyskujemy możliwości szerszej konsultacji
z klientami w zakresie ich potrzeb ubezpieczeniowych. Służyć to będzie z pewnością dalszemu rozwojowi naszej oferty produktowej zgodnej z oczekiwaniami jak największego grona odbiorców
– dodaje Sławomir Łopalewski.

W ramach polisy PKO Ubezpieczenia wypłaci sumę ubezpieczenia, którą ubezpieczony może przeznaczyć na dowolny cel, na przykład na wsparcie najbliższych czy dalsze leczenie w kraju. Ubezpieczenie zakłada także weryfikację diagnozy, tzw. drugą opinię medyczną
z przedstawieniem dostępnych możliwości leczenia. W wariantach Premium i Premium Plus ubezpieczony może w ramach opcji PKO Opieka Medyczna za granicą podjąć leczenie w rekomendowanym szpitalu poza granicami kraju. Towarzystwo zorganizuje i pokryje koszty leczenia do 1 mln EUR. Dodatkowo, PKO Ubezpieczenia zapewni organizację i pokrycie kosztów transportu oraz zakwaterowania w miejscu leczenia za granicą nie tylko osoby ubezpieczonej, ale również bliskich czy dawców. W przypadku konieczności zakupu
w Polsce leków zapisanych po hospitalizacji za granicą, ubezpieczony może otrzymać refundację do 100 tys. zł.  Pakiet PKO Pomoc Medyczna dostępny w każdym wariancie ubezpieczenia zapewnia specjalistyczną pomoc psychoonkologa, dietetyka, opiekę nad dziećmi w trakcie kuracji.

Co roku u blisko 150 tys. Polaków diagnozuje się chorobę nowotworową. Eksperci prognozują dalszy wzrost zachorowalności. Nowotwór oprócz skomplikowanej terapii niesie ze sobą także wydatki finansowe i obciążenie domowego budżetu. Są to koszty związane nie tylko z procesem leczenia, ale też szeregiem wspierających usług i z zapewnieniem potrzebnej opieki po leczeniu. OnkoPlan jest rozwiązaniem, które pomaga pacjentom wyjść naprzeciw tym wymaganiom i w pełni skoncentrować się na leczeniu.

PKO Ubezpieczenia

PKO Ubezpieczenia należy do Grupy PKO Banku Polskiego – jednej z największych grup finansowych w Europie Środkowo-Wschodniej.
W ramach marki PKO Ubezpieczenia funkcjonują dwie spółki: życiowa – PKO Życie Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. oraz majątkowa – PKO Towarzystwo Ubezpieczeń S.A. Cele biznesowe PKO Ubezpieczenia wynikają wprost ze strategii Grupy PKO Banku Polskiego, która zakłada budowę pozycji lidera w segmencie bancassurance. W perspektywie najbliższych lat, PKO Ubezpieczenia planuje konsekwentnie zwiększać udziały rynkowe i dzięki ścisłej współpracy z PKO Bankiem Polskim, znaleźć się w czołówce ubezpieczycieli na krajowym rynku. PKO Ubezpieczenia obsługuje ponad 1,6 mln klientów.