PKO Ubezpieczenia wprowadza ubezpieczenie NNW dzieci i młodzieży

• PKO Ubezpieczenie dziecka zapewnia pomoc i organizację opieki medycznej w razie nieszczęśliwego wypadku, niezależnie czy dziecko jest np. w szkole, na zajęciach pozalekcyjnych lub na wakacjach
  • Szeroki zakres świadczeń dla ubezpieczonych dzieci i młodzieży do 20 roku życia, obejmuje wsparcie lekarzy wielu specjalizacji, w tym np.: pediatry, okulisty i chirurga oraz możliwość przeprowadzenia szeregu badań laboratoryjnych i diagnostycznych, które mogą pomóc w leczeniu oraz szybszym powrocie do zdrowia
  • Składka za ubezpieczenie w wariancie podstawowym wynosi 5 zł miesięcznie. Ochronę można rozszerzyć o świadczenie w wysokości 500 zł, które PKO Ubezpieczenia wypłaci jednorazowo w rocznym okresie ochrony w razie wystąpienia urazu. W takim przypadku składka ubezpieczeniowa wyniesie 9 zł miesięcznie

ubezpieczenie-dziecka

Nie tylko w pierwszych miesiącach roku szkolnego, ale tak naprawdę zawsze jest dobry moment, aby pomyśleć o zapewnieniu większego poczucia bezpieczeństwa dzieciom na wypadek nieprzewidzianych sytuacji. Rodzice w naturalny sposób chcą chronić swoje dzieci, a my chcielibyśmy pomóc jak najlepiej tę potrzebę zaspokoić. Od wczoraj proponujemy naszym klientom ubezpieczenie NNW dzieci i młodzieży. PKO Ubezpieczenie dziecka oferuje pomoc lekarzy specjalistów, badania diagnostyczne i wsparcie w trakcie całego procesu leczenia. Nie jest to tylko jednorazowa wypłata świadczenia, ale przede wszystkim szeroki zakres opieki od momentu zgłoszenia zdarzenia do czasu, kiedy dziecko wróci do zdrowia. Dodatkowo, dzieci otrzymają bon na zakup książki lub ulubionej gry, co mamy nadzieję uprzyjemni czas nieobecności w szkole – mówi Tomasz Mańko, członek zarządu PKO Ubezpieczenia.

Razem z PKO Ubezpieczenia konsekwentnie poszerzamy ofertę ubezpieczeniową PKO Banku Polskiego. Dążymy do zapewnienia naszym obecnym i przyszłym klientom kompleksowej oferty: asekuracji produktów bankowych i ubezpieczeń samodzielnych, które zapewniają bezpieczeństwo oraz poczucie komfortu w codziennym życiu. Obok ubezpieczenia na życie, onkologicznego czy ubezpieczeń komunikacyjnych, proponujemy kolejne ubezpieczenie samodzielne, tym razem z myślą o ochronie dzieci i młodzieży. PKO Ubezpieczenie dziecka jest dostępne w bankowości elektronicznej PKO Banku Polskiego. Rodzice mają wiele obowiązków, tym bardziej cieszymy się, że poszerzając naszą ofertę w kanałach zdalnych, udostępniamy możliwość wygodnego zakupu tego ubezpieczenia – dodaje Karolina Scacciatelli-Wyszyńska, dyrektor Departamentu Ubezpieczeń PKO Banku Polskiego.

W ubezpieczeniu NNW dla dzieci i młodzieży oferowanym przez PKO Ubezpieczenia, wśród świadczeń medycznych możliwe są konsultacje wielu specjalizacji, np. lekarza pediatry, lekarza medycyny rodzinnej, okulisty, chirurga czy ortopedy. PKO Ubezpieczenie dziecka umożliwia także przeprowadzenie badań laboratoryjnych i zabiegów w ambulatorium w przypadku skierowania od lekarza specjalisty. W przypadku stwierdzenia urazu, w zależności od wskazań lekarskich, dostępne są badania diagnostyczne USG, RTG, tomografia i rezonans. Zakres ubezpieczenia obejmuje także transport medyczny, zakup leków oraz rehabilitację w trakcie terapii. Ubezpieczenie chroni przed skutkami nieszczęśliwych wypadków przez 24/7 w Polsce i za granicą, przy czym świadczenia medyczne i pomocowe realizowane są na terenie naszego kraju. Ochroną ubezpieczeniową mogą być objęte dzieci od narodzin do 20 roku życia.